Project name:

Soler

Project description:

Nakon Lampice i Ključka, tim Studentskog preduzeća uspešno je realizovao još jedan projekat – Soler. U pitanju je solarni punjač za mobilne telefone i tablet uređaje i predstavlja prvi zahtevniji proizvod SP-a, u okviru kog je bilo potrebno spojiti mehaniku i elektroniku u skladnu celinu.

13D0B6C6-23E8-4B80-8C14-DD86FC1C6CF2 Retko ko danas može da zamisli život bez mobilnog telefona ili tableta, a prazna baterija na ovim uređajima je noćna mora za svakog korisnika. Soler je pravo rešenje za ovaj savremeni problem. Lagan i kompaktan proizvod, korisnik može da ponese svuda sa sobom i priključi telefon u bilo kom trenutku.  Punjač se može dopuniti električnom energijom, a ukoliko ona nije lako dostupna korisniku u određenoj situaciji, može je zameniti sunčevim zracima. Tako uz Soler, nema potrebe za brigom o praznom uređaju kada boravite u prirodi, jer on obožava sunce, a njegova zelena boja se savršeno uklapa u prirodni ambijent. Kapacitet punjača iznosi 6000mAh i sadrži 2 porta, od kojih jedan raspolaže strujom od 1A,a drugi od 2.1A čime je omogućena opcija bržeg punjenja. Procenat raspoložive energije za punjenje jasno se može videti na displeju Solera.

 Pored toga što olakšava svakodnevni život korisnika, veliki značaj upotrebe proizvoda ogleda se u zaštiti životne sredine korišćenjem obnovljivog izvora energije. Briga o ekologiji i prirodi nalazila se na listi prioriteta u fazi razvoja proizvoda, koja je trajala tri meseca. Iz toga je nastala akcija “Reciklirajmo zajedno” u okviru koje su studenti i profesori donosili svoje stare baterije od laptop računara, čiji delovi su iskorišćeni za izradu proizvoda i čine 40% komponenti Solera. Takođe, plastika od koje je napravljen solarni punjač je biorazgradiva .

Kao i dva prethodna proizvoda i solarni punjač je proizveden na Fakultetu tehničkih nauka, na čemu je Studentsko preduzeće posebno zahvalno, jer su studenti imali priliku da steknu svoja prva iskustva i u domenu proizvodnje. Nakon višemesečnog rada i posvećenosti projektu,  tim od dvanaest studenata uspeo je svoju zamisao da sprovede u delo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *