Josip Bošnjaković: „Studenti trebaju da uživaju dok studiraju“

Josip Bošnjakovic se bavi edukacijom i treninzima poslednjih 14 godina. Sertifikovani je NLP Master trener, kao i konsultant za sve Persona Global programe.  Pre trenerske i konsultantske karijere, Josip je imao 8 godina iskustva u prodaji, marketingu i upravljanju kroz pozicije u više domacih i stranih kompanija. Osnivac je kompanije BRIDGE Communications koja se bavi razvojem pojedinaca i organizacija kroz vrhunske edukativne programe. Po formalnom obrazovanju je diplomirani ekonomista.2

1. Koja je Vaša prva asocijacija na fakultet i koje je Vaše iskustvo?

Ja sam sa fakultetom imao dva iskustva koja su bila lepa svako na svoj način. Prvo je bila medicina, koja je više bila želja mojih roditelja (što sam tek kasnije shvatio) a drugo je bio FABUS koji sam završio uz posao.

2. Koliko je po Vama bitno formalno obrazovanje?

Huh, jeste ok da ga napravimo. Kasnije kada krenemo da radimo, svako za nas shvata koliko je važno. Ono definitivno nosi neku vrstu iskustva i ozbiljnosti i po meni bi trebalo da bude važno i isto tako da se i menja shodno vremenu.

3. Po Vašem mišljenju, na cemu bi studenti trebali najviše da rade?

Studenti trebaju da uživaju dok studiraju :) Po meni iskustva koja se dese dok smo na studijama i koja nisu direktno vezana za fakultet isto imaju veliku ulogu u našem razvoju. Takođe, mnoge navike koje razvijamo dok učimo, planiramo, maštamo … kasnije nam koriste u poslovima. Tako da bi moj odgovor bio negde između uživanja i rada :)

4. Šta Vas je motivisalo da pokrenete sopstveni biznis?

Sloboda. Veliki segment nacina kako ja fukcionišem ima veze sa slobodom. U svakom smislu. Da se izrazim kreativno, da imam fleksibilno radno vreme, da ja diktiram odredena pravila igre itd To su delovi koji su meni lično pravili razliku.

5. Šta biste Vi preporucili nekome ko planira da pokrene sopstveni biznis?

Da postave jak cilj. Prave iskustva. I stalno sebe motivišu.

6. Koju biste Vi poruku poslali našim citaocima, studentima kao i svim mladim ljudima?

Primeticete da dosta pominjem reč iskustvo. Iskustva su jako važna i ja ih stvaram na svakodnevnom nivou. Ona nas jačaju, menjaju i teraju da budemo bolji. Što više iskustva stvarate (naravno da su vam važna i da su vezana za vaše ciljeve ili polje interesovanja) i vi ste bogatiji.

 

Autor: Sava Polimac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *