Nedelja za jednog studenta

Nedelja, poslednji dan u sedmici, drugi dan vikenda i dan prije ponedeljka.
Dan kada se odmara, kada se okuplja porodica, sumiraju utisci subotnje večeri, pije kafa sa najboljim prijateljima, odlazi na planinu sa voljenom osobom… Svako od nas na drugačiji nacin provodi ovaj dan.
nedelja je sve ovo, ali da li je tako jednom studentu?
Nedelja pred ispitni rok, hm? Poslije praznika svakoga od nas stigle su obaveze, učenje za ispite, pisanje seminarski, pa i ne razmišljamo o tome koji je dan i datum, već da što prije sve završimo i tako ni danas ne dižemo glavu sa knjige.
Pa nas tako pozove neko od kuće, da pita “uči li se šta, jesi li ručao? Pa izadji malo, nemoj da si cijeli dan u stanu, ne valja” i stvarno ne valja. Iako je u našim glavama trenutno “dan je kratak, a previše je obaveza”, to sa druge strane gledišta nije tako.
Svaka obaveza može da se ispuni i ako sebi date malo oduška, ne samo nedeljom vec svaki dan par sati.
Šetnja po kraju, kafa sa društvom, trening, bioskop ili bilo šta što čini da se osjecate srećno i na trenutak daleko od obaveza.

49794538_357211648433054_4243815949196591104_n
Vremena uvijek imamo za sve, samo ako to želimo i dobro se organizujemo
Nedeljom smo svi slobodni, zato pozovite drage osobe koje dugo niste vidjeli, iskoristite zajedničko vrijeme i neka nedelja bude dan gdje je prioritet uživanje i opuštanje, jer je to samo jedan od 7 dana te svako od nas zaslužuje da je iskoristi na najbolji moguci nacin. :)

 

Autor: Dejna Šmitran

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *