Studentsko preduzeće: Novi početak i prijem novih članova

Novi početak u novom sastavu

Kada se oktobar lagano ušunja, nakon dugog leta i odmora, svim studentima uglavnom teško pada vraćanje fakultetu i svim studentskim obavezama.

Članovi Studentskog preduzeća svake godine željno iščekuju prvi sastanak i početak rada na novim projektima. Kako je od ove godine Studentsko preduzeće u  drugačijem sastavu, tako su brojne novine stupile na snagu od novembra ove godine. Sa novim upravnim odborom, novim liderima funkcija i projekta, Studentsko preduzeće kreće u nove pobede.

Kako je glavni cilj Studentskog preduzeća sticanje praske i zaposlenje studenata odmah nakon završetka studija, tako su nas mnogi članovi napustili ove godine. Na njihovom putu ka uSPehu, na svim privatnim i profesionalnim poljima, želimo im mnogo sreće. Da zauvek pamte Studentsko preduzeće kao mesto gde su stekli svoje prvo radno iskustvo.

Stoga, članovi koji su ostali u preduzeću, naišli su na prvi  ozbiljan zadatak ove godine – regrutaciju novih članova.

Sazvan je zajednički sastanak na kome je funkcija ljudskih resursa  saopštila ideju da se regrutacija realizuje u dva kruga. U prvom krugu su zamišljene radionice, a drugi krug predviđen je za intervju sa članovima koji prođu prvi krug.

Marketing je na početku imao jasne zadatke – promociju regrutacije, a time i da dostigne određeni broj prijavljenih studenata. Radili smo na “agresivnom” nastupu na društvenim mrežama, održavali prezentacije, i uvek bili voljni da damo sve odgovore zainteresovanim studentima. Nakon toga, na scenu stupa tim ljudskih resursa, da pregleda sve CV-jeve, vrednuje odgovore i na osnovu toga pozovu kandidate na prvi krug regrutacije.

Prvi krug regrutacije

Organizacija prvog kruga je uspešno realizovana. Obezbedili smo salu, sve potrebne predmete, osmislili sadržaj regrutacije, podelili kandidate u timove. Studenti su bili podeljeni na osnovu funkcije u kojoj bi želeli da rade i dobili su zadatke shodno tome. Po završetku prvog kruga, imali smo jasan uvid o njihovom timskom radu, komunikaciji, kreativnosti, načinu razmišljanja.

46846554_2279878505579443_8026087123557810176_n

Nakon uspešno realizovanog prvog kruga, članovi Studentskog preduzeća su se sastali, zajedno vrednovali kandidate i odlučili koji će biti pozvani na intervju.

Tokom regrutacije, svi članovi su radili zajedno i osetio se jasan timski duh i kolegijalnost, na šta sam izuzetno ponosna! :)

 Drugi krug regrutacije

Cilj pre početka svakog intervjua nam je bio da kandidate opustimo od treme,  i vidimo koliko su snalažljivi u nekim nesvakidašnjim situacijima. Studentima smo postavljali neka opšta pitanja i pitanja vezana za željenu funkciju.

46747903_711516432550604_1858890793788375040_n

46758272_426894711176783_9144277723017904128_n

 

 

 

 

 

 

Ko je dobro iskoristio svoju priliku, a ko nažalost mora da sačeka narednu?

Posle drugog kruga, došao je nimalo lak zadatak za nas – napraviti selekciju i odabrati nove članove. To su bili oni koji su pokazali pored dobrog znanja i jaku želju da budu deo Studentskog preduzeća. Oni koji su pokazali želju da se izdvoje, da naučeno na fakultetu primene u praksi. Steknu jedno veliko iskustvo, mnoga poznanstva i prijatelje.

Čestitam svojim starim kolegama na odlično urađenom zadatku, a novim što su postali članovi preduzeća i želim im dobrodošlicu u Studentsko preduzeće! :)

Zajedno ka uSPehu, zajedno u nove pobede! :)

 

 

Autor: Tamara Biorac

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *