Studentsko preduzeće: Ostvareni ciljevi i planovi za budućnost

Ostvareni ciljevi

Još jedna uspešna školska godina je iza nas. Na poslednjem zajedničkom sastanku, kroz kratku retrospektivu, podsetili smo se na čemu smo sve radili i time poboljšali rad Studentskog preduzeće, ali i unapredili svoja znanja i veštine.

Studentsko preduzeće u školskoj 20172018

Soler

Projekat Unapređeni Soler bio je pretežno namenjen novim članovima SP-a uz, naravno, podršku studenata čiji je rad u preduzeću nešto duži. Ova odluka doneta je iz dva razloga. Prvi je da se kroz ovaj projekat novi studenti upoznaju sa načinom rada i funkcionisanja Studentskog preduzeća, da se upoznaju međusobno, nauče da rade zajedno i spoznaju važnost i moć tima! Drugi razlog odnosi se na želju da se nedostaci koje smo otkrili nakon proizvodnje našeg Solera, uklone i da iskoristimo novu energiju i svež pogled na stvari od ljudi koji se prethodno nisu susretali sa izazovima razvoja ovog proizvoda.

Oni su se zaista sjajno snašli i nakon prvih nacrta, koje su svima prikazali na zajedničkom sastanku u martu, sada su izradili i prvi prototip novog Solera, dok je plan da se ovaj projekat u potpunosti završi do septembra.

GPS lokator

Novi izazov sa kojim smo se susreli ove školske godine jeste razvoj GPS lokatora, uređaja za lociranje izgubljenih bicikala. Nakon više ideja nacrta proizvoda, tim je doneo odluku o tome koje bi to moglo da bude idejno rešenje. Sledeća faza je izrada više prototipa lokatora i ona bi takođe trebalo da bude realizovana do septembra. U toku ove faze, započinje se razvoj i same aplikacije koja je deo celokupnog proizvoda.

#Tvojih_5_minuta_za_uSPeh

Pored naših hardverskih proizvoda Studenstko preduzeće slobodno može da kaže da je realizovalo još jedan projekat. Ovog puta u pitanju je događaj „Tvojih 5 minuta za uSPeh“. Radi se o simulaciji razgovora za posao, na čijoj smo organizaciji radili puna 4 meseca, a koji se održao 31. maja na Fakuletetu tehničkih nauka. Događaj na kome je učestvovalo 6 kompanija i 56 studenata. Svi učesnici imali su priliku da dobiju povratnu informaciju o svom intervjuu i CV-ju od HR stručnjaka iz velikih kompanija. Mi kao organizatori, unapredili smo svoje veštine i pomerili granice svojih mogućnosti.


Planovi za budućnost

Zaista, osvrnuvši se na godinu za nama, pored redovnih studentskih obaveza (položenih ispita, napisanih seminarskih radova…)koje smo uspešno savladali, zaista možemo biti ponosni na sve ono što smo pored toga, postigli u Studentskom preduzeću.

Šta dalje_

Napravili smo plan za narednu školsku godinu i drago nam je da je svake godine taj plan izazovniji od prethodne i da predstavlja stepenik više kako za Studentsko preduzeće, tako i za sve naše članove!

 

Autor: Bojana Savanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *