Tvojih 5 minuta za uSPeh

Kako vreme brzo prolazi, kao i godine na studijama, uvek dolazi do tog pitanja – Šta dalje? Kako doći do prvog posla?

Da li je trema uvek glavni krivac  što se ne  pokažemo dobro na  tom prvom razgovoru za posao?

Dobra priprema je ključ uSPeha.

Studentsko preduzeće se u svom dugogodišnjem radu može  pohvaliti  sa brojnim proizvodima, najbitnije – studentima, brojim projektima, uspešnim kampanjama. Danas se možemo pohvaliti i jednim velikim projektom, kakav je događaj Tvojih 5 minuta za uSPeh!

Složićemo se da se kroz primere iz prakse najbolje uči, pa smo tako i mi došli na ideju da organizujemo simulaciju razgovora za posao za sve naše kolege i  pomognemo jedni drugima u pripremi za ono što nas čeka kad završimo fakultet.

Naša ideja je bila da se studenti kroz razgovor od 15 minuta predstave HR predstavniku kompanije, a za još dodatnih 5 minuta dobiju povratnu informaciju o svom intervjuu i CV-ju.

Zatim, smo počeli da našu ideju sprovodimo deo po deo.

Tri meseca su vredno radili svi članovi, trudili se i davali sve od sebe, vodeći računa da 31.maja sve bude na najboljem mogućem nivou.

Kao i u svakoj organizaciji, dolazilo je do raznih izazova. Na sreću, sve smo uspešno rešili . Na taj način naučilo smo  mnogo toga i unapredili naše veštine.

 

Zajedničkim radom, dobrom saradnjom i slaganjem članova i organizatora, događaj je protekao u najboljem redu i onako kako smo zamislili.

Kako je direktor Boško Petrović bio jedan od glavnih organizatora ovog događaja, imao je priliku da se prvi obrati našim gostima. Takođe, uvodnu reč imao je i  glavni inicijator čitavog projekta Studentsko preduzeće, prof. dr Milovan Lazarević.

Naše otvaranje uveličala je i prezentacija članova četiri generacije Studentskog preduzeća, koji su govorili o svom SP iskustvu i o evaluaciji  preduzeća.

Svi studenti su nestpljivo čekali da dođu na red za razgovor.

Najviše su nas radovala i ukazivala na uspeh, nasmejana lica studenata koji su puni utisaka i sa osmehom zadovoljstva, izlazili iz sale.

Drago nam je što su naše kolege prepoznale izuzetnu priliku ovog događaja. Priliku da skrenu pažnju na sebe, ostave dobar utisak i dobiju čak i neku praksu u budućnosti.

Ništa ne bismo uspeli, da nam saradnici iz privrede nisu izašli u susret i odazvali se našem pozivu. Zato se zahvaljujemo predstavnicima kompanije Tarkett, Execom, Neoplanta, Continental, Homepage i Hutchinson.

Svi prisutni na dogadjaju, imali su priliku da čuju i prezentacije o svim ovim kompanijama, i saznaju kako to posluju i funkcionišu veliki sistemi.

 

Nadamo se da će ovaj događaj zaista biti značajan stepenik u razvoju karijere svih studenata koji su prepoznali ovu priliku i učestvovali na simulacijama za razgovor za posao. Takođe, nadamo se da su kolege studenti ispunili visoka očekivanja naših gostiju iz privrede i uspešno prikazali stečena znanja u okviru studija.

Verujemo da će ovaj događaj postati i jedan vid tradicije. :)

 

 

Autor: Tamara Biorac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *