SP iskustvo Milice Lepotić

 

Kako si odlučila da se pridružiš SP-u, i šta ti je prva asocijacija kada pomenemo preduzeće? 

 

Za Studentsko preduzeće sam prvi put čula od svojih kolega sa smera koji su članovi postali nešto pre mene. Njihov celokupan utisak o preduzeću je bio pozitivan, te sam i ja odlučila da se prijavim i postanem deo tima.

Neka prva asocijacija kada čujem Studentsko preduzeće jesu ljudi koji su te dve godine bili moj tim. Bilo je zaista lepo učiti i družiti se sa njima, sticati neka nova znanja i iskustva.18486136_1530036400341814_7933739789562710804_n

 

U kojoj funkciji si radila u SP-u, i kakvo je tvoje iskustvo tokom rada u preduzeću?

 

Na samom početku sam u Studentskom preduzeću radila u funkciji komercijale. Nakon određenog vremena sam stekla utisak da ta funkcija ipak nije za mene, i da se u tome ne pronalazim. Posle određenog vremena prešla sam u funkciju ljudskih resursa. Iskustvo koje sam tamo stekla je zaista korisno. Dobro je naći se u jednom takvom okruženju pored svojih kolega na studijama, jer upoznaješ ljude sa drugih smerova, razmenjujete znanja i iskustva u raznim oblastima. Prolazi se kroz neke situacije u preduzeću sa kojim se možda ranije nisi susreo, a koje zaista znače kad se zaposliš i počnes da radiš u jednom realnom preduzeću.

 

Da li ti je i na koji način SP  pomoglo prilikom zaposlenja? 

 

Pošto sam bila na smeru Inženjerski menadžment, u četvrtoj godini sam se opredelila za usmerenje – Projektni menadžment kojim sam želela da se bavim od početka studiranja. Nakon iskustva u funkciji ljudski resurski, odlučila sam da ipak radim u oblasti HR-a. Svoj CV sam dopunila sa iskustvom u Studentskom preduzeću i prijavila se na oglas za posao, na koji sam ubrzo i primljena. Na samom razgovoru za posao mogla sam da primenim neke veštine, koje sam naučila dok sam regrutovala studente za Studentsko preduzeće, kao i da podelim svoja znanja i iskustva koja sam stekla radeći u Studentskom preduzeću.

 

Na kojoj poziciji trenutno radiš i da li primenjuješ naučeno u SP-u ? 

 

Moja trenutna pozicija u kompaniji u kojoj radim je HR assistant. U Studentskom preduzeću sam se prvi put susrela sa dosta odgovornosti koje nosi ova profesija, tako da su mi iskustva i stečena znanja iz SP-a dosta pomogla u kompaniji kojoj radim, i svakodnevno ih primenjujem.

 

Da li sada pratiš ono što mi radimo i tvoje mišljenje o našem radu? 

 

Nažalost zbog posla i obaveza nisam u mogućnosti više da budem član Studentskog preduzeća, to sada prepuštam mlađim studentima, ali i dalje preko  društvenih mreža pratim rad i trud mojih kolega, i drago mi je što vidim da sve više i više napreduju. Iz godine u godinu Studentsko preduzeće je veća, bolja i organizovanija organizacija, te bih ovu priliku iskoristila da im poželim puno uspeha u daljem radu.

 

Autor: Tamara Biorac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *