Kako smo organizovali regrutaciju

Studentsko preduzeće se svake godine susreće sa pozitivnim „Odlivom mozgova“. Možda zvuči čudno i sada se pitate kako takva situacija može biti dobra za organizaciju, a ja ću vas podsetiti da je cilj naše organizacije osposobiti studente za rad u privredi i zaposliti ih odmah nakon završetka studija. Mi to uspešno realizujemo svake godine, a članovi koji ostaju i dalje u Studentskom preduzeću nailaze na jedan veoma važan zadatak – regrutovanje novih članova.

Za sam početak, morali smo se okupiti

Studentsko preduzece regrutacijaPre nekoliko meseci, moje kolege i mene je spojila nova školska godina. Prvi zadaci su nam bili da napravimo kompletan radni plan za godinu koja sledi, a potom i da organizujemo regrutaciju. U dogovoru sa svim funkcijama, a pretežno sa onom koja se bavi ovim pitanjem, funkcijom ljudskih resursa, odlučili smo da se ovogodišnja održi u vidu dva kruga. Prvi krug su bile radionice, dok je drugi bio namenjem intervjuima.

Promocija regrutacije kao prvi zadatak

Kako doći do ciljne grupe koju predstavljaju svi studenti FTNa? Promocija je bila prva na redu. Marketing tim je imao jasne zadatke: da u roku od dve nedelje obavesti prethodno definisanu ciljnu grupu i da se dostigne željeni broj prijava. U sklopu ovih zadataka napravljena je forma za prijavu, organizovane su prezentacije naše organizacije na različitim smerovima i godinama i bili smo prisutni u holu fakulteta kako bi se svi koji žele bolje upoznali sa nama. Ono najvažnije, bili smo spremni da odgovorimo na sva pitanja studenata i da i po nekoliko desetina puta iznova objasnimo ko smo i šta smo. Svakom novom kandidatu smo sa zadovoljstvom ponavljali iste odgovore, a da nam pritom nije bilo teško niti naporno, već potpuno suprotno. To je čar promocije.

Studentsko preduzece regrutacija

Vreme kada funkcija ljudskih resursa stupa na scenu

Posle toga, funkcija ljudskih resursa je krenula sa velikim radom. Pre svega, morala je prvo da dobro pregleda sve CV-jeve i da vrednuje odgovore kandidata kako bi na osnovu toga napravila prvu selekciju i odabrala one prijavljene koji će prisustvovati radionicama. Posao nije bio lak, ali su moje koleginice znale da odaberu one prave.

Prvi krug regrutacije – Radionice

Usledila je organizacija prvog kruga regrutacije. Pronalazak i rezervacija odgovarajuće sale, nabavka svih potrebnih predmeta, priprema prezentacije, osmišljavanje sadržaja radionice i naravno, pozivanje svih kandidata. U okviru radionica, studenti su bili podeljeni u manje timove koji su formirani na osnovu funkcije u kojoj su želeli da rade. Zadaci su bili prilagođeni temi, a cilj istih je bio da se uvidi njihov timski rad, način razmišljanja, komunikacija sa ljudima koje od ranije nisu poznavali i prezentacione veštine.333333

Nakon radionica, svi učesnici SPa u ovom delu su se sastali da zajedno vrednuju sve kandidate. Oni odabrani su ubrzo nakon toga pozvani na intervju.

Drugi krug regrutacije – Intervju

Kao i u prvom delu i ovde je trebalo pronaći odgovarajuće prostorije, rezervisati ih i, između ostalog, odrediti pitanja koja će biti postavljena kandidatima. Mi ne bismo bili mi da na svakom intervjuu ne osmislimo nešto što će na samom početku zasmejati kanditate, opustiti ih i pre svega pokazati njihovu snalažljivost. O čemu je bila reč ove godine, neka ostane tajna. Važno da su se kandidati zabavili pre onog ozbiljnijeg dela. Pitanja su bila postavljena u skladu sa funkcijom u kojoj žele da rade, a imala su osvrt i na ona opšta. Ono što su svi učesnici u procesu regrutacije uradili bilo je istraživanje svakog kandidata. Društvene mreže su samo jedan od mogućih načina kako saznati mnogo o nekome, zato, pazite šta objavljujete na njima.

Svi članovi SPa kao jedan – timski rad

Želim da napomenem da su tokom cele regrutacije bili prisutni skoro svi članovi SPa. Ne zato što HR ne ume sam da organizuje i sprovede čitav proces, već zato što lider funkcije proizvodnje mora da proceni svoje buduće kolege sa kojima će sarađivati, isto kao i lider funkcije razvoja, kvaliteta i logistike, marketinga i komercijale i finansija.

Ko postaje novi član SPa, a ko će da sačeka narednu priliku

444444Na samom kraju ovog veoma dugačkog procesa, sastali smo se još jednom da napravimo konačnu procenu kandidata koji su došli do poslednje faze. Ovde je bilo najteže. Ipak, morali smo da napravimo selekciju i da se opredelimo za kandidate koji su zaista pokazali, pre svega, jaku želju da nam se pridruže.

Tokom prethodnih dana su svi kandidati obavešteni da li su primljeni ili ne, jer je važno odgovoriti svima bio ishod pozitivan ili ipak onaj negativan.

Prisutnost profesora u svakom delu regrutacije

Kao i dosad, i ove godine smo stručnu pomoć i pravi savet potražili od mnogih profesora koji svojim radom i zalaganjem uvek pomognu našem preduzeću. Ovom prilikom im se zahvaljujemo na tome!

I za kraj…

Što se tiče samih kandidata, neću se zahvaliti svima koji su se prijavili, već ću im čestitati što su odlučili da se pomere sa jedne tačke i postanu konkurentniji i što su hrabro krenuli da koračaju do krajnjeg cilja – do zaposlenja u željenu firmu. Takođe, čestitam svima koji su od danas moje kolege iz Studentskog preduzeća.

Autor: Zorana Radovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *