Drugo mesto na Startup Weekend-u za članove SP-a

Šesti po redu Startup Weekend održan je od  24. do 26. novembraIMG_9847 u prostorijama Poslovnog inkubatora u Novom Sadu. Na jednom mestu našli su se stručnjaci iz različitih oblasti, programeri, dizajneri, preduzetnici, studenti i svi oni koji su želeli da testiraju svoju ideju. Deo te grupe entuzijastičnih ljudi sa preduzetničkim duhom bila su i četiri naša člana: Goran Ćutić, Boško Petrović, Rade Knežević i Lazar PetrovićOni su upravo jedni od „krivaca“ za razvoj i proizvodnju Solera i Kondomata na istoimenim projektima u Studentskom preduzeću. Uvek spremni za nove izazove,a već uigrani kao tim rado su se upustili u avanturu zvanu Startup Weekend i osvojili drugo mesto!


 

 

  • Kako je sve počelo?

profilna Priču o SW sam čuo od starijih kolega, Boška i Gorana koji su se prijavili i tražili su još nekog da bude sa njima u ekipi. Oni su mi objasnili po kom principu sve funkcioniše i meni se dopala cela priča, zbog čega sam rešio da im se pridružim.

 

 

Ovako započinje priču Lazar, na šta se nadovezuje i Goran:

Zaista je sve bilo super. Otišli smo da testiramo svoje preduzetničke veštine kroz druženje i IMG_2226upoznavanje sa drugim kolegama. Prvo smo mislili da uopšte nećemo prezentovati ideje, a onda nas je ponela atmosfera i odlučili smo se da svako smisli po jednu ideju, pa koja bude prošla tu ćemo dalje razrađivati. Iako su tri ideje prošle u osam najboljih, odlučili smo da se fokusiramo samo na jednu. Sve je išlo kroz igru i uživanje. Pobeda nam nije bila vizija, samo smo želeli da damo sve od sebe i da proverimo svoje mogućnosti.  Jedino što je na početku bilo sigurno je da ukoliko osvojimo jedno od prva tri mesta, nagradu poklanjamo Studentskom preduzeću. 😊 Na kraju smo se zaista iskreno obradovali, jer nismo očekivali drugo mesto.

  • Šta je bila vaša ideja?

Boško:

Ideja koju sam predstavljao zajedno sa kolegama je “KETI”, odnosno GPS lokator za kućne IMG_9437 ljubimce, koji se bitno razlikuje od sličnih proizvoda koji se već nalaze na tržištu po mogućnostima koje pruža korisnicima. Pored glavne funkcije nalaženja i lociranja ljubimaca,  dodatne opcije implementirane u aplikaciju predstavljaju nove načine odgajanja i staranja o ljubimcima.Imali smo više ideja i predloga i kroz razgovor sa kolegama smo utvrdili da upravo ova ideja ima najveći potencijal i na kraju deluje da nismo pogrešili.

  • Ceo događaj je trajao ukupno 54h. Kako ste se snašli u tako kratkom roku, s obzirom da se u SP-u na projektima radi više meseci?

IMG_9622Tim je funkcionisao savršeno! Podelili smo posao i rad svih članova je bio ključan. Celo iskustvo je bilo veoma zanimljivo i sigurno da je naša prednost bila što smo prethodno već radili zajedno. Ono što nam je predstavljao najveći izazov je prezentovanje projekta, koji smo uspešno savladali i sada smo bogatiji za još jedno iskustvo. Mogu reći da sam impresioniran radom Poslovnog inkubatora i zadovoljan osvojenom pozicijom, ističe Rade.

 

Ono u čemu su se svi složili je da je organizacija bila i više nego odlična, mnoštvo zanimljivih ideja, sjajni ljudi, nasmejani volonteri i mentori koji su konstantno  bili tu da pomognu timovima oko nedoumica i problema. Zbog toga nam je posebno drago što se među organizatorima našao i naš član Petar Masleša, koji nam je preneo svoj utiske:

IMG_2251 Inspirativno je bilo videti toliko ambicije, entuzijazma i inovativnosti na jednom mestu. Energija koja je diktirala ton događaja nikog nije ostavila ravnodušnim i za to su jednako zaslužni i takmičari i volonteri. Ceo SWNS je dokazao da za bućnost zaista ne treba brinuti!

 

 

Naši članovi su još jednom pokazali da je tim iznad svega, kao i da kada nešto radiš srcem i sa puno volje i želje ni dobri rezultati ne izostaju. Hvala ovoj hrabroj četvorki što nas je još jednom učinila ponosnim i svoj uspeh podelila sa nama! :)

 

Autor: Bojana Savanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *