Dragana Bajić – Nadam da smo makar malo uspeli da trgnemo studente iz dremeža i da ih ohrabrimo.

Proteklog vikenda održana je studentska konferencija na Zlatiboru pod nazivom „Kako započeti karijeru tokom studiranja“, nastala kao ideja o podizanju svesti učesnika o aktiviranju i pronalaženju zaposlenja već tokom studija, a organizatori su imali samo reči zadovoljstva nakon završene konferencije: „Drago nam je da je konferencija nadmašila očekivani nivo i nadamo se da ćemo iz godine u godinu bivati sve bolji.“

 

IMG_20171110_172915

Sama konferencija održana je od 10. do 13. novembra, a program se sastojao od panel diskusije na kojoj su učestovali panelilsti – Zorica Erdeljan iz australijske kompanije „GCOM“, Dragana Stanojević iz francuske kompanije „eFront“, Dušan Tašin koji je osnivač startup-a „Ballonera“ i Dragana Bajić iz kompanije a.d. „Dijamant“ Zrenjanin, za koju sa ponosom ističemo da je bila član Studentskog preduzeća. Moderator diskusije bila je, među studentima jedna od omiljenih asistentkinja, Jelena Stanković. Njihova iskustva i savete moglo je da čuje oko 100 studenata koliko je i prisustvovalo konferenciji.

IMG_20171112_123951_1Drugi deo programa odnosio se na takmičenje studenta u rešavanju studije slučaja, gde je samo pet najboljih ekipa imalo šansu da pred svima prezentuje svoje rešenje. Pobedu u ovom takmičenju odnela je ekipa pod nazivom „Novicizam“ koju su činili: Marina Bradić, Marina Bender i Novica Obradović. Najboljoj ekipi dodeljena je novčana nagrada koju je obezbedila kompanija „Norma group“ iz Subotice, kao i mogućnost organizovanja plaćene prakse u pomenutoj kompaniji.

Pored kompanije „Norma group“ konferenciju su podržale i druge kompanije iz naše privrede, kao što su: „Poslovni inkubator“, „nStarter program“ i „OTP banka“.

Konferencija je organizovana od strane Saveza studenta Fakulteta tehničkih nauka, a podržali su je kako Departman za industrijsko inženjerstvo i menadžment, tako i sam Fakultet.

IMG_20171111_121332 Nekadašnji član Studentskog preduzeća, ali i jedna od zapaženih panelista, Dragana Bajić podelila je s nama njene utiske o koferenciji:“Konferencija je bila sjajna! Spojili smo zabavno i korisno i iskreno se nadam da smo makar malo uspeli da trgnemo studente iz dremeža i da ih ohrabrimo. Mi, kao panelisti, trudili smo se da im pokažemo da je uz rad i trud sve moguće. Toplo pozdravljam sve konferencije ovog tipa i uvek ću se rado odazvati.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *