SP na prvoj „Nedelji energije“

20170529_094517
Otvaranje Energy week-a

Prvi Energy week održava se ove nedelje, a zvanično je otvoren u ponedeljak 29. maja. Nedelju energije pokrenuo je CEDEF (Central European Development Forum) u saradnji sa gradom Beogradom i Ministarstvom rudarstva i energetike Republike Srbije. Ovakva menifestacija se već godinama odigrava u mnogim gradovima Evrope, a po prvi put u našoj prestonici.

20170529_094559
Nameštanje štanda

Studentsko preduzeće je imala izrazito veliku čast da bude pozvano i prisustvuje već prvog dana, na samom otvaranju, i predstavi svoje proizvode na platou ispred Starog dvora. Svrha ove manifestacije je podizanje svesti o održivom razvoju, energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije.

Kako je Studentsko preduzeće nedavno plasiralo svoj novi proizvod, Soler, koji je nastao od recikliranih komponenti (ćelija) starih laptop baterija i sadrži kućište od biorazgradive plastike, organizatorima je privukao pažnju i smatrali su da bismo mi bili idealni gosti. Nas je njihov poziv veoma obradovao i ovom prilikom im se zahvaljujemo na tome.

Soler i vizit karte
Soler i vizit karte

Zajedno sa ostalim gostima, srednjim školama, fakultetima i organizacijama koje se bave energetikom, tehnologijom i obnovljivom energijom, SP je imao svoj štand na kom je izložio svoje proizvode i promo materijal.

Zainteresovanih je bilo mnogo i bez ustručavanja su prilazili da pitaju ko smo mi, šta radimo i koji su naši proizvodi. Pored Solera, SP je predstavio Ključka i Lampicu. Tim od četiri osobe je naše preduzeće predstavilo u naboljem svetlu i bio je raspoložen da odgovori na sva pitanja.

20170529_103429
Sergejev autić na solarni pogon

20170529_103031
„Ono što je mi je posebnu pažnju pivuklo na Energy week-u jesu osnovci koji su se nalazili na štandu pored nas. U pitanju je grupa od desetak đaka osnovne škole koji pored svojih redovnih obaveza odlaze na vannastavne aktivnosti da uče o ovoj tematici. Njihovo znanje me je oduševilo! Drugar Sergej nam je pokazao autić na solarni pogon koji je sam napravio. On je takođe znao da je kućište našeg Solera proizvedeno u 3D štampaču. I ostalli drugari iz njegovog razreda imaju dosta znanja za koja nebiste verovali. Zaista mi je bila čast da ih upoznam jer je budućnost ove oblasti u sigurnim rukama, verujte mi. Sve u svemu, jedan prelep dan sam provela i moram da iskažem veliko zadovoljstvo što sam prisustvovala ovakvom događaju sa svojim kolegama!“ – Zorana Radovanović, marketing tim Studentskog preduzeća

Plan i program cele manifestacije možete da pronađete ovde, a mi vas pozivamo da, ako se nađete ove nedelje u našoj prestonici, posetite Nedelju energije!

Autor: Zorana Radovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *