SP na Međunarodnom sajmu tehnike i tehnoloških dostignuća u Beogradu

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća se i ove godine održao na Beogradskom sajmu u Beogradu. Svi zainteresovani posetioci imali su priliku da uživaju u prizoru i upoznaju se sa najnovijim izumima iz sveta tehnologije od ponedeljka, 15. maja, pa sve do petka, 19. maja.

18596966_10207042625504016_8956896_oČlanovi Studentskog preduzeća su sa zadovoljstvom bili deo ovakvog događaja. Naš tim Ljudskih resursa, u saradnji sa još jednim kolegom, došao je na ideju da svima predloži posetu sajmu i na taj način ostvari mnogima veliku želju. Prva sa kojom smo porazgovarali bila je koleginica Milica Lepotić iz HR tima.

„Motivacija za ovakvu organizaciju proistekla je iz želje da članovima pružimo nezaboravno iskustvo, da istima bude zanimljivo, korisno i da im omogućimo podlogu za dobijanje nove ideje za neki naredni projekat“, rekla je Milica. Ona je dodala da joj je najveći utisak ostavila inovacija za pametan automobil i Meduza robot kao i da je videla mnoštvo zanimljivih stvari. „Upoznali smo se sa ljudima iz naše struke, porazgovarali smo sa njima, razmenili kontakte i iskustva, bilo je zaista sjajno!“

18641115_10207042625424014_1052182471_oJoš dvojica kolega podelila su sa nama svoja iskusta. Kolege Rade Knežević i Boško Petrović su kao i koleginica Milica proveli dan na pravi način.

Rade Knežević: „Poseta sajmu je bila vrlo lepo iskustvo! Najviše su mi privukle pažnju mašine i nove tehnologije o kojima sam do sad samo čitao. Takođe mi je bilo drago videti festov pneumatski sto za učenje i neka softverska rešenja koja ću tek učiti da koristim.”

18618679_10207042626624044_1715010910_oBoško Petrović: “Na sajmu je bilo odlično! Nakon skoro dva časa vožnje vozom, koji su brzo protekli u opuštenoj atmosferi  i nekoliko minuta pešačenja po ulicama glavnog grada, stigli smo i do naše destinacije-Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, sa kojeg ja nosim samo pozitivne utiske i mogu sa sigurnošću da kažem da ću i naredne godine biti “gost” Beograda u vreme održavanja Sajma tehnike. Svakako najjači utisak jeste zainteresovanost izlagača za saradnju sa SP, a ono što mi se najviše svidelo jesu neka nova rešenja na polju CAD/CAM tehnologije kao što je 3D štampa metala, zatim prezentacija bioničkog Meduza robota, razni industrijski roboti, ali i mnoge druge inovacije i koncepti koji tek treba da dobiju svoju primenu u budućnosti.”

Hvala dragim kolegama što su nam preneli deo atmosfere. Nadamo se da će ovogodišnja poseta Sajmu tehnike biti prva u nizu mnogih jer u velikoj meri pruža mogućnost novih saznanja koja studenti mogu da primene u radu SP-a.
Autor: Zorana Radovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *