Motivacioni vikend iz ugla jednog od organizatora – Miloša Peulića

140BD3CB-D7AF-4786-BA48-0C74CF9A8D88I dalje se priča o seminaru koji je tim ljudskih resursa Studentskog preduzeća organizovao prethodnog vikenda. S obzirom da je premašio sva očekivanja učesnika i predavača, bio na najvišem nivou i podigao nivo znanja svih članova, neophodno je da mu posvetimo još mesta i da čujete kako je to izgledalo iz perspektive jednog organizatora. Naš sagovornik je bio član tima ljudskih resursa Miloš Peulić. Šta nam je Miloš rekao o samoj ideji seminara i teškoći njene realizacije, pročitajte u nastavku teksta.


 

Seminar je prošao i studenti su otišli puni pozitivne nergije, ko je bio inicijator ovog seminara, odnosno, motivacionog vikenda?

Ne postoji jedan inicijator događaja, svi smo učestvovali u stvaranju ideje. Jedna osoba je imala ideju da se održi seminar, drugi član tima da bude neformalnog tipa, u prirodi, treći član da bude određena tema, četvrta da bude u formi motivacionog vikenda koji će sadržati radionice itd. Zaista, svi smo zajedničkim snagama stvorili i razvili ideju. Tokom svog tog perioda delovali smo kao pravi tim i često smo se sastajali kako bi sve odradili na vreme.


 

Da li ste verovali u uspeh seminara kada je još bio u fazi razvoja i koliko je bilo teško realizovati ceo projekat?

Da, svakako! Verovali smo u uspeh projekta, ali moram proiznati da je bilo jako teško i da smo naišli na mnoge prepreke. Prvenstveno, ovo je bio prvi događaj ovakvog tipa koje je organizovalo Studentsko preduzeće, a tu je postojala i činjenica da smo prvi put moje koleginice i ja iz HR tima bili u ovom sastavu. Koleginice Katarina, Aleksandra i ja smo noviji članovi i trebali smo se uklopiti sa Dunjom i Milicom koje su već bile uigrani tim. Mnogo mi je drago što smo se podelili, svako je u neko sferi bio dominantniji i kretao se u svom polju. Neko se bolje orijentisao u znanju, neko u angažovanju, neko kreativnošću i maštovitošću, to je detalj koji mi se mnogo svideo. Tokom svog tog vremena sva su se dešavanja usmeravala na to da će projekat biti uspešan, a meni lično je prošao mnogo bolje nego što sam očekivao. Koleginice i ja smo birali neke teže načine da organizujemo ovaj seminar. Razlog leži u tome što nam je ovo prvi događaj ovakvog karaktera i ubeđen sam da će nam organizacija svakog narednog proći mnogo lakše i brže.


 

Kako ste osmišljavali radionice, šta ste njima hteli podstaći kod studenata?

Ideja je bila da sve radionice budu različite i da budu edukativog karaktera. Pod ovim smatram predavanja naših gostujućih predavača, a putem koga će čuti i saznati različite stvari. A što se tiče radionica, odnosno igrica, to su stvari koje se rade baš prvi put, na prvim seminarima, kada se tim tek treba dobro upoznati. Navešću primer radionice sa papirima. Igra se sastojala od 64 papira (8×8) koja su se nalazila na podu, a gde smo imali dva tima koja su se nalazila jedno preko puta drugog. Postojao je jedan jedini put do druge strane i svi članovi tima su morala da ga pronađu timskim radom bez verbalne komunikacije. Cilj igrice je bila izgradnja timskog rada, poverenja između članova, podsticanje neverbalne komunikacija i pošto je bila izvedena na kraju dana, služila je da se posle svih predavanja članovi preduzeća opuste.


 

 

Kako si zadovoljan proteklim seminarom, da li je ovo iskustvo značajno za HR tim?

Lično za mene, ovo je bilo potpuno novo iskustvo, jer sam imao priliku da radim sa potpuno novom i jedinstvenom ekipom. Tokom seminara, naišao sam na neke trenutke u kojima sam uočio neke svoje lične greške, a na njima se svakako uči! Shvatio sam kako neke određene sitnice mogu poboljšati i jednog dana, na nekoj drugoj grupi, ih primeniti u radu sa ljudima. Kako sam već rekao, seminar nije samo ispunio moja očekivanja, već je prešao granice istih. Moj tim i ja smo, zasigurno, obavili odličan posao. Pored onih dogovorenih stvari, unapred definisanih, mnogo detalja smo radili “usput”. To su neočekivane situacije u kojima reagujete tada kad se dese. Tu smo se odlično pokazali. Sve u svemu, veoma sam zadovoljan i siguran sam da su koleginice stekle vredno iskutvo kao i ja.


 

Pored Miloša koji nam je preneo utiske iz perspektive jednog organizatora, prenosimo vam stavove učesnika, kolega Jelene i Pavla.

Jelena Milošević: Očekivala sam da će ova radionica biti mnogo formalnija, ali je na kraju bilo jako opušteno i prijatno, a to što je bilo opušteno ne znači da je bilo neozbiljno! Uradili smo sve što je trebalo da se uradi, saznala sam sve za šta nisam bila sigurna i pronašla sam greške koje sam ranije pravila kada sam pisala CV. Takođe, mnogo mi je značilo što sam čula iskustva drugih ljudi vezano za stvari koje su nama sad bliske, a i blizu. Za kraj bih želela da izrazim želju za još nekim seminarom ovakvog tipa, da kažem da je druženje bilo super i da mi je krivo što nije trajalo još duže!

Pavle Šovljanski: Zadovoljan sam proteklim seminarom. Mnogo više sam naučio nego što sam to očekivao pre početka, jer sam mislio da će to biti nezanimljiva predavanja. Međutim, bilo je potpuno drugačije. Najviše mi je koristila radionica namenjena za učenje pravilnog pisanja CV-a, Motivacionog pisma i Propratnog pisma. Nisam uopšte znao da postoji određeni šablon po kom se trebaju pisati i nisam znao da je Propratno pismo obavezna stavka uz slanje CV-a. Nedavno sam baš aplicirao za jedan posao gde sam slao svoj CV bez Propratnog pisma, sad sam uvideo da je to bila greška. Takođe, predavanje na temu „Studentske stipendije, prakse i izvori finansiranja“ mi je bila jako korisna, a posebno me je oduševilo iskustvo Nataše Kuručki gde sam tek tada shvatio šta se sve može postići u našim godinama. Takođe, druženje je prošlo po očekivanju, sprijateljili smo se svi još više i dobra smo ekipa svi zajedno, što je najvažnije.


 

72B245CC-829D-4421-AC77-794DAEB943B3Tim Ljudskih resursa Studentskog peduzeća čine Milica Lepotić, Dunja Vuić, Aleksandra Bajkin, Katarina Jugović i Miloš Peulić. Ovom prilikom, sve kolege iz preduzeća im se zahvaljuju i upućuju pohvale za sve što su organizovali. Bravo za vas!

Autor: Zorana Radovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *