Lazar Findžanović – Prvo zaposlenje zahvaljući SP-u

“Trenutno sam u Portugalu u fabrici moje firme i pratim projekat koji se razvija i koji će biti prebačen u Rumu.” Ovom račenicom Lazar Findžanović započinje svoju priču o prvom zaposlenju nakon studija, za koje je Studentsko preduzeće imalo značajnu ulogu.

 

DSC01017

Naime, po preporuci našeg direktora Vasilija, Lazar je otišao na razgovor za posao u firmu “Hutchinson” iz Rume. Kako kaže i pre nego što je započeo intervju, ljudi koji su pričali sa njim već su znali za Studentsko preduzeće, jer je jedan od njihovih radnika , bio deo SP tima. Stoga je  jedno od neizbežnih pitanja  bilo vezano za njegovu poziciju i iskustvo u preduzeću.

 

Dopalo im se što je Lazar bio deo razvojnog tima i obavljao značajan deo posla vezan za tehničku dokumentaciju.  Tako je iz virtuelnog sistema  prešao u realan, pravo na  poziciju tehničara industrijalizacije. Ubrzo potom, otišao je u Portugal gde je proveo tri meseca učeći od svojih inostranih kolega.

 

Posao koji obavlja najviše je vezan za alate i mašine. Naručuje ih i modifikuje tako  da odgovaraju potrebama firme. Takođe, njegov zadatak odnosi se i na pronalaženje načina za najefikasnije obavljanje određene operacije. A s obzirom da je tek nekoliko meseci deo firme još uvek dosta uči.

 

Ono što ističe kao značajnu prednost njegovog rada u SP-u na projektu Kondomat  je to što je kroz rad u našoj organizaciji shvatio kako jedno preduzeće funkcioniše i to mu je pomoglo da se brže i lakše uklopi u novo okruženje.

 

 

Super je što vidiš praktičnu primenu znanja, koja stičeš na predavanjima, a koliko to znači ustvari, shvatiš  tek kada se zaposliš” ,ističe Lazar i dodaje: “Sama činjenica da je sve veći broj preduzeća upoznat sa radom Studentskog preduzeća daje ti podstrek da budeš deo istog.”

 

Nama ostaje da budemo ponosni na naše članove, koji nakon Studenskog preduzeća svoj rad nastavljaju u velikim organizacijama, jer je to naš najveći uspeh!

 

Autor: Bojana Savanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *